Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, τα όσα εξασφάλισε η Τουρκία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Ανακοινώσεις |

Τα ανταλλάγματα τα οποία εξασφάλισε η Τουρκία προκειμένου να άρει τις αντιρρήσεις της στην ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, συνιστούν μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Με τις «ευλογίες» του ΓΓ του ΝΑΤΟ, η Τουρκία πήρε ότι ήθελε όχι μόνο στα θέματα τρομοκρατίας αλλά και στον επιδιωκόμενο ρόλο που μεθοδεύει να έχει, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντί η Τουρκία να τιμωρείται για την επιθετική και επεκτατική της πολιτική, για τις απανωτές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, για την πολεμική της ρητορική και την αποσταθεροποίηση που μονίμως προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή, δυστυχώς επιβραβεύεται.

Η συμφωνία που εξασφάλισε η τουρκική διπλωματία με τις κυβερνήσεις της Φιλανδίας και της Σουηδίας, υπονομεύει την ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία.

Η εξέλιξη αυτή απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη διεθνή κοινότητα από τη σωστή αντιμετώπιση των εθνικών μας ζητημάτων που αφορούν τις τουρκικές αμφισβητήσεις στο Aιγαίο και το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Ο κύριος υπαίτιος των προβλημάτων και ταραχοποιός είναι η Τουρκία γι’ αυτό απαιτείται πλήρης συντονισμός και μια ενιαία διεκδικητική στρατηγική μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα και επεκτατικότητα που αναμένεται να κλιμακωθεί περαιτέρω.

Γραφείο Τύπου

29 Ιουνίου 2022

ροή ειδήσεων