Ευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Προσώπων
Ανακοινώσεις |

Η αδυναμία των κυβερνήσεων να διασφαλίσουν ευημερία και ευμάρεια για όλους τους πολίτες τους και η εξάρτηση τους από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αποτελούν δύο από τις βασικές αιτίες που η εμπορία προσώπων δεν έχει εξαλειφθεί.

Η άγνοια και αποχή από την οποιαδήποτε δράση, συνιστά ανοχή σε ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη μορφή σκλαβιάς.

Με την ευκαιρία της 18ης Οκτωβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της εμπορίας προσώπων, το Δημοκρατικό Κόμμα σημειώνει ότι οι προσπάθειες πιο αποτελεσματικής πρόληψης και αντιμετώπισης, πρέπει να ενταθούν.

Τόσο για να οδηγηθούν οι διακινητές και έμποροι ανθρώπων ενώπιον της δικαιοσύνης και να εξαρθρωθούν τα δίκτυα που εκμεταλλεύονται με το χείριστο τρόπο ανθρώπους όσο και για την προστασία των θυμάτων, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες και παιδιά.

Είναι σε αυτό το πλαίσιο που εντάσσονται και οι δράσεις του ΔΗΚΟ στη Βουλή, όπως η προώθηση και η ομόφωνη έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής το 2019, της πρότασης νόμου της βουλευτού και Αναπληρώτριας Προέδρου του κόμματος, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, που αφορά στην ποινικοποίηση της συμπεριφοράς των πελατών, σχετικά με τα θύματα εμπορίας προσώπων.

Γραφείο Τύπου

18 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων