Φαύλος κύκλος στη δημόσια υγεία, λόγω των στρεβλώσεων στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ και της αναποτελεσματικότητας του ΟΚΥΠΥ
14 Νοέ 2019 Ανακοινώσεις

Οι αναταραχές στη δημόσια υγεία συνδέονται άρρηκτα με τον πρόχειρο τρόπο εφαρμογής του ΓΕΣΥ και προκαλούν με τη σειρά τους προβλήματα στη λειτουργία του ΓΕΣΥ, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο, με θύματα τους πολίτες, που καταβάλλουν την εισφορά τους και αναμένουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Η θλιβερή κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια προκαλεί ανησυχία, η οποία εντείνεται μετά και την παραίτηση του προέδρου του ΟΚΥΠΥ, αφήνοντας, για ακόμη μια φορά, ακέφαλο τον αρμόδιο για τα νοσοκομεία, οργανισμό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θέτει επιτακτικά θέμα αποτελεσματικότητας του Συμβουλίου του Οργανισμού, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις σοβαρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αυτονόμηση. Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, που αντί να περιορίζονται, εντείνονται, θέτοντας σε κίνδυνο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Παράλληλα, το Δημοκρατικό Κόμμα, επαναλαμβάνει ότι διαπιστώνει μια άνευ προηγουμένου στρέβλωση στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Το ΓEΣΥ που εφαρμόζεται, δεν είναι στην ολότητα του ακριβώς αυτό που έχουμε ψηφίσει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πιστό στην αταλάντευτη θέση του, για την αναγκαιότητα να επιτύχει το Γενικό Σύστημα Υγείας και να είναι βιώσιμο, δε θα σταματήσει να υποδεικνύει τις στρεβλώσεις, που παρατηρούνται στην εφαρμογή του και οι οποίες ήδη πλήττουν, εκτός από την οικονομική βιωσιμότητα και την ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Γραφείο Τύπου

14 Νοεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media