Φιέστες ντροπής και εξαγγελίες κατακτητή, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας
Ανακοινώσεις |

Την ώρα που ο κυπριακός ελληνισμός θρηνεί, ο νεοσουλτάνος πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στήνει φιέστες ντροπής στα κατεχόμενα και ετοιμάζεται για εξαγγελίες κατακτητή.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα θρασύτατη και παράνομη επίσκεψη Ερντογάν ο οποίος, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, επιχειρεί να παραχαράξει και να διαγράψει την ιστορία μας.

Οι σχεδιασμοί του για στρατιωτικοποίηση των κατεχομένων και δημιουργία νέων τετελεσμένων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της Τουρκίας, εις βάρος του λαού της Κύπρου, και των ελληνοκυπρίων και των τουρκοκυπρίων.

Η κλιμάκωση της εμπρηστικής και θρασύτατης συμπεριφοράς του Ερντογάν, ποδηγετεί την τ/κ κοινότητα, προσβάλλει για πολλοστή φορά τον κυπριακό ελληνισμό και αποδεικνύει ξανά ότι η Τουρκία δεν έχει καμία διάθεση για λύση. Η μόνη της διάθεση είναι να παίρνει αυτά που θέλει. Και δυστυχώς τα παίρνει, με την ανοχή του ΟΗΕ που τηρεί ίσες αποστάσεις αλλά και της Ε.Ε. που περιορίζεται σε χλιαρές φραστικές παραινέσεις.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα.  

Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε μέσο στη διάθεση μας έτσι ώστε η απάντηση μας να είναι άμεση και αποφασιστική.

Να υπερασπιστούμε ενωμένοι και με διεκδικητικότητα τα εθνικά μας δίκαια και να τερματιστεί, επιτέλους, η αποτυχημένη πολιτική των υποχωρήσεων.

Να απαιτήσουμε από τη διεθνή κοινότητα να πάψει να τιμωρεί το θύμα και να επιβραβεύει τον θύτη.

Γραφείο Τύπου

19 Ιουλίου 2021

ροή ειδήσεων