ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΛΥΡΙΑΣ
08 Αυγ 2016 Ανακοινώσεις

Αποτίνουμε σήμερα φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς, εθνοφρουρούς και πολίτες, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια των άνανδρων βομβαρδισμών της Τουρκίας στην περιοχή Τηλλυρίας, τον Αύγουστο του 1964.

Τα τουρκικά αεροπλάνα έσπειραν το θάνατο και την καταστροφή, προσπαθώντας να κάμψουν το σθένος και την αγωνιστικότητα των Ελληνοκυπρίων, αλλά και ως μέρος της υλοποίησης της πάγιας πολιτικής της Τουρκίας, που επιδιώκει την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία επέζησε και της τουρκικής ανταρσίας και των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας του 1964 και της τουρκικής εισβολής, αποδεικνύοντας ότι η ύπαρξη της αποτελεί ασπίδα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού και το πιο ισχυρό όπλο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για δικαίωση.

Ο βασικότερος πυλώνας της πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος είναι η προστασία της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η λύση του κυπριακού πρέπει να προνοεί ξεκάθαρα τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η μαύρη επέτειος των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας μας υπενθυμίζει ότι η τουρκική βουλιμία μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα και επιμονή σε θέματα αρχών.

 

Γραφείο Τύπου
8 Αυγούστου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media