Φόρος τιμής στους πεσόντες εθνοφρουρούς και τους πολίτες που θυσίασαν τη ζωή τους πριν από 58 χρόνια στην Τηλλυρία
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα, αποτίνει φόρο τιμής τους ηρωικούς πεσόντες, εθνοφρουρούς και πολίτες, που έδωσαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία, πριν από 58 χρόνια κατά τους τουρκικούς άνανδρους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας.

Η τουρκική αεροπορική επιδρομή και οι τουρκικές θηριωδίες κατά αμάχων σκόρπισαν τον τρόμο, την οδύνη και την καταστροφή, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν το σθένος και την αγωνιστικότητα των Ελληνοκυπρίων. Η νικηφόρα αντίσταση των εθνοφρουρών, απέτρεψε τα σχέδια της Τουρκίας.

Η Τηλλυρία αποτέλεσε στρατηγικής σημασίας στόχο για την Τουρκία. Τον Αύγουστο του 1964, παρά την σφοδρότητα της επίθεσης της, δεν βρήκε καμία κερκόπορτα ανοιχτή. Τα σχέδια της απέτυχαν και η Τηλλυρία έγινε σύμβολο γενναιότητας για τον ελληνισμό της Κύπρου.

Από τότε η Τουρκία εξακολουθεί να επιδιώκει την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποτελεί την πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας.

Η απελευθέρωση και η λύση του Κυπριακού πρέπει να περνούν μέσα από τη θωράκιση, την προάσπιση και τη διασφάλιση της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας αυτό τον αγώνα, τιμούμε με τον καλύτερο τρόπο, την ηρωική θυσία των νεκρών της Τηλλυρίας.

Οι στόχοι της Τουρκίας παραμένουν αναλλοίωτοι και τα διδάγματα της ιστορίας επίκαιρα.

Γραφείο Τύπου

7 Aυγούστου 2022

ροή ειδήσεων