Γεύμα εργασίας του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας
Ανακοινώσεις |

Γεύμα εργασίας του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, υπό του Υφυπουργού του Τμήματος Διεθνών Συνδέσμων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος κ.Guo Yezhou.

Γεύμα εργασίας παρέθεσε χθες ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος σε αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, υπό του Υφυπουργού του Τμήματος Διεθνών Συνδέσμων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Guo Yezhou στην παρουσία του πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Yantao.

Κατά την διάρκεια του γεύματος συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και τρόποι ενίσχυσης των δεσμών αυτών, ιδιαίτερα σε τομείς που αφορούν την ενέργεια, το εμπόριο και την καινοτομία. Επιπλέον ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε την ετοιμότητα της Κύπρου αλλά και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ως ισότιμο κράτος μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης, στο να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί  την ανάπτυξη της συνεργασίας της Κίνας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Υφυπουργός κ.Guo Yezhou επανέλαβε, τη σταθερή και διαχρονικά θέση αρχής της Κίνας, ως μόνιμο κράτος μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για λύση ΔΔΟ βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.

Τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ συνόδευσαν ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του, Γιώργος Ιωάννου και ο Εκπρόσωπος Τύπου Θεόδωρος Μανιταράς.

Γραφείο Τύπου

14 Νοεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων