Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΦΗΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ
02 Αυγ 2016 Ανακοινώσεις

Είναι κατανοητή η προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να πείσει τους πολίτες, ότι είναι δικό της επίτευγμα η νομοθεσία που προνοεί τη διευθέτηση οφειλών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με δόσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν οικειοποιείται τίποτε. Απλώς παραθέτει τα γεγονότα.

Εμείς, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, καταθέσαμε δυο προτάσεις νόμου, η μια προνοούσε τη διευθέτηση οφειλών για κοινωνικές ασφαλίσεις και η άλλη για τον ΦΠΑ.

Στόχος των δυο προτάσεων ήταν από τη μια να ανακουφιστούν τα μικρομεσαία στρώματα του λαού, να απελευθερωθούν από τη φυλακή συμπολίτες μας και να σταματήσει ο εγκλεισμός άλλων και από την άλλη να μπορέσει το κράτος να εισπράξει τα οφειλόμενα, που δεν θα εισέπραττε ποτέ.

Δυστυχώς όμως η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και η παροιμιώδης ευθυνοφοβία της κυβέρνησης άφησε πολλούς πολίτες στη φυλακή και έστειλε και άλλους στη φυλακή και προκάλεσε απώλεια εσόδων αυτά τα δυο χρόνια.

Σημειώνεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των δυο χρόνων η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ ζητούσε να μην προωθηθεί η πρόταση νόμου επικαλούμενη «τεχνικές δυσκολίες» ενώ μας έλεγαν πως θα καταθέσουν οι ίδιοι «βελτιωμένο νομοσχέδιο».

Μετά από έντονες και εντατικές παρεμβάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και αφού η κυβέρνηση εκτέθηκε ενώπιον της κοινωνίας, οι κυβερνώντες κατέθεσαν νομοσχέδιο ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Η κυβερνητική απραξία προκάλεσε σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα αυτά τα δυο χρόνια.

Έστω και καθυστερημένα, εμείς είμαστε ικανοποιημένοι για την εξέλιξη και την έναρξη της εφαρμογής του νόμου.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για να γίνει νόμος η πρόταση μας, που εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια και που θα αποτρέπει τη φυλάκιση συμπολιτών μας για οφειλές στον ΦΠΑ.

 

Γραφείο Τύπου
2 Αυγούστου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media