Η ανάγκη θέσπισης εθνικής στρατηγικής για αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

Σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζητήσαμε για την ανάγκη θέσπισης εθνικής στρατηγικής για αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στην Κύπρο.

Με αφορμή την εξαιρετική ιδέα της συναδέλφου Σάβιας Ορφανίδου, η οποία ενέγραψε το θέμα προς συζήτηση, για να γίνει μια προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου σε διάφορα επίπεδα, ιδιαίτερα στη Μέση Εκπαίδευση και στη διά βίου μάθηση, μια διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσουμε όσο είμαστε χρηματοοικονομικά αναλφάβητοι, βρίσκω την ευκαιρία να εκφράσω τη στήριξή μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, με αφορμή το πιο πάνω θέμα, επιθυμώ να ζητήσω την άμεση παρέμβαση της Κεντρική Τράπεζας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, όπου χρηματοοικονομικά ιδρύματα και funds συνεργαζόμενα με τις τράπεζες επιχειρούν με εκβιαστικούς τρόπους και επιστολές σε δανειολήπτες να επιβάλουν την πώληση των περιουσιών τους.

Καταγγέλλω συγκεκριμένη περίπτωση όπου δανειολήπτης μετά από δικαστική απόφαση κατέληξε σε συμφωνία, όμως η τράπεζα, παρ’ όλα αυτά, χωρίς να σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, προχωρά σε επιστολές μέσω funds, τα οποία εκβιάζουν τον δανειολήπτη για να εξοφλήσει το οφειλόμενο ποσό.

Κατά συνέπεια, η Κεντρική Τράπεζα έχει υποχρέωση να παρέμβει άμεσα, γιατί δεν είναι μόνο μία περίπτωση, είναι δεκάδες, αν όχι και εκατοντάδες.

Γραφείο Τύπου

25 Νοεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων