Οι, ανάξιοι να λέγονται Έλληνες, χουντικοί, μόνη αποστολή είχαν να υπηρετήσουν τους αποτρόπαιους σχεδιασμούς ξένων κέντρων κατά της Κύπρου και της Ελλάδας
Ανακοινώσεις |

Το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών, της 21ης Απριλίου 1967 αποτελεί την πλέον θλιβερή σελίδα στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού.

Η δημοκρατία καταλύθηκε στη χώρα που τη γέννησε. Για επτά χρόνια επικράτησε η χούντα, η καταπίεση, οι διώξεις, οι δολοφονίες κατά του Ελληνικού λαού.

Οι επίορκοι αξιωματικοί, υπηρετώντας ξένα συμφέροντα, συνωμότησαν κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και με το πραξικόπημα του 1974, άνοιξαν την πόρτα στους τούρκους εισβολείς.

Αυτοί οι ανάξιοι να λέγονται Έλληνες, μόνη αποστολή είχαν να υπηρετήσουν τους αποτρόπαιους σχεδιασμούς ξένων κέντρων κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο γύψος, που για επτά χρόνια κρατούσε την Ελλάδα στον Μεσαίωνα, έσπασε. Η δημοκρατία αποκαταστάθηκε στην Ελλάδα.

Και αυτή η μελανή παρένθεση στην ένδοξη Ελληνική ιστορία θα ξεχνιόταν, αν ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν υπέφερε ακόμα από τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής.

Δυστυχώς και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπάρχουν υμνητές της χούντας, που ενδύθηκαν μάλιστα τον μανδύα του κοινοβουλευτισμού και του ψευδοπατριωτισμού, πουλούν ψέματα στο λαό, αλλά στην ουσία είναι ακριβώς αυτό που ήταν οι χουντικοί: Υπηρέτες των ξένων, κατά του Ελληνισμού.

Το Δημοκρατικό Κόμμα διακηρύσσει ότι ο αγώνας, για να εξευρεθεί λύση στο κυπριακό πρόβλημα, βιώσιμη, διαρκής, λειτουργική και δημοκρατική, που να οδηγεί στην απελευθέρωση της Κύπρου, είναι η μοναδική οδός για να αισθανθούν δικαιωμένοι όλοι όσοι αγωνίστηκαν κατά της χούντας και όλοι όσοι υποφέρουν ακόμα από τις συνέπειες των πράξεων της χούντας.

Γραφείο Τύπου

20 Απριλίου 2019  

ροή ειδήσεων