Η απέλπιδα προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΗΣΥ να αντικρούσει τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, την εκθέτει ανεπανόρθωτα
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Η έλλειψη επιχειρημάτων από την ηγεσία του ΔΗΣΥ και η απέλπιδα προσπάθεια της να αντικρούσει όπως – όπως τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, οδηγούν το κυβερνών κόμμα σε βεβιασμένες και λανθασμένες ανακοινώσεις, από τις οποίες εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Τη χθεσινή πρόταση, που κατατέθηκε από τον Νικόλα Παπαδόπουλο στο Εθνικό Συμβούλιο και που προνοεί τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ τη χαρακτήρισε ως κατατιθέμενη εκ των υστέρων, επειδή, όπως είπε, ήδη υπάρχουν οι τριμερείς συνεργασίες με την Ελλάδα και το Ισραήλ, στον ενεργειακό τομέα.

Να επισημάνουμε στον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ ότι, η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου, που προνοεί τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας, προνοεί επίσης τα εξής:

• Το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας, θα συγκαλεί κατά καιρούς κοινή συνεδρίαση των Υπουργικών Συμβουλίων των δύο χωρών.
• Τη σύσταση κοινών ομάδων εργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Ενέργειας των δύο χωρών, που θα συναντώνται τακτικά.
• Τη σύσταση τεχνοκρατικών ομάδων εμπειρογνωμόνων των αρμοδιοτήτων των πιο πάνω Υπουργείων.

Τα πιο πάνω δεν καλύπτονται από τις ανακοινώσεις για την πρόθεση σύναψης μίας τριμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Η πρόταση μας αποσκοπεί στην αύξηση, στο μέγιστο βαθμό, του συντονισμού και της συνεργασίας της Κύπρου με την Ελλάδα.

Ένας συντονισμός που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στο βαθμό που θα έπρεπε.

Αυτό εξάλλου φαίνεται όταν κάποιος συγκρίνει τις γνωστές θέσεις του Νίκου Κοτζιά για την ασφάλεια, με την τοποθέτηση του Ιωάννη Κασουλίδη ότι «…μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατός δεν είναι θέση της ε/κ πλευράς αλλά τούρκικη προπαγάνδα».

 

Γραφείο Τύπου
19 Ιουλίου 2017

ροή ειδήσεων