Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ
Ανακοινώσεις |

Μνημείο κτηνώδους και βάρβαρης εθνοκάθαρσης και ντροπή για την ανθρωπότητα, αποτελεί η Γενοκτονία των Αρμενίων από τους νεότουρκους, το 1915.

Ο αρμενικός λαός υπέφερε τα πάνδεινα από τις ορδές των αδίστακτων νεότουρκων, οι οποίοι υλοποιώντας τον ανίερο στόχο του αφανισμού ή του εκτουρκισμού των χριστιανικών πληθυσμών της παραπαίουσας τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σκότωσαν και βίασαν νέους, γέρους, γυναίκες και παιδιά.

Η λυσσαλέα αντίδραση της Τουρκίας σε οποιεσδήποτε αποφάσεις αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και η άρνηση των τούρκων να παραδεχτούν ακόμα και σήμερα, ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, αποδεικνύει ότι η Τουρκία δεν έχει αποκηρύξει την απάνθρωπη μέθοδο της εθνοκάθαρσης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων και εκφράζει, στο φίλο αρμενικό λαό, στην κυβέρνηση της Αρμενίας και ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μας αρμένιους της Κύπρου, την αμέριστη συμπαράσταση του, στον αγώνα τους για δικαίωση του ενάμιση εκατομμυρίου νεκρών αρμενίων.

 

Γραφείο Τύπου
23 Απριλίου 2017

ροή ειδήσεων