ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΦΗΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ, ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ
Ανακοινώσεις |

Για μια ακόμα φορά, διαψεύδονται οι διαβεβαιώσεις και διακηρύξεις του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ για τη σύνθεση της διάσκεψης της Γενεύης, αποδεικνύει ότι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, πλην της Βρετανίας, που συμμετείχε ως εγγυήτρια δύναμη, ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ στη Γενεύη.

Και γι’ αυτό ευθύνεται ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος στο δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου 2016, αποδέχτηκε χωρίς όρους, προϋποθέσεις και διασφαλίσεις, τη σύγκληση διάσκεψης, με αυστηρά πενταμερή σύνθεση.

Οι χειρισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη άφησαν εκτός διάσκεψης τη Ρωσία, η θέση της οποίας, υπέρ των εγγυήσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και όχι επιμέρους εγγυήσεων μιας χώρας ή δυο-τριών χωρών, ανταποκρίνεται στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων.

Η άνευ όρων παράδοση στις τουρκικές αξιώσεις απέκλεισε από τη διάσκεψη τη Γαλλία και τη Κίνα, χώρες με διαχρονικές θέσεις υπέρ των δικαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διερωτόμαστε, βάσει ποιων διαβεβαιώσεων και από ποιους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με δήλωση του στις 7 Δεκεμβρίου 2016, ανέμενε ότι τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή, δύο ημέρες πριν τη διάσκεψη;

 

Γραφείο Τύπου
18 Ιανουαρίου 2017

ροή ειδήσεων