Η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, απέδειξε ότι η Τουρκία, εκτός από αιμοβόρος κατακτητής, είναι και ο πλέον αναξιόπιστος συνομιλητής
Ανακοινώσεις |

Η Τουρκία δεν τιμά τις υπογραφές της και είναι ο πλέον αναξιόπιστος συνομιλητής και αυτό αποδείχτηκε πριν από σαράντα τέσσερα χρόνια, τον Αύγουστο του 1974, όταν, παραβιάζοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ξεκίνησε τη δεύτερη φάση της παράνομης και βάρβαρης εισβολής της, εξαπολύοντας επίθεση σε όλα τα μέτωπα με τις ορδές της και ολοκλήρωσε την κατάκτηση του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και γι’ αυτό, μια συμφωνία για το κυπριακό πρέπει να προνοεί ρητά την πλήρη αποχώρηση του κατοχικού στρατού και την κατάργηση των εγγυήσεων, πριν την έναρξη της ισχύος της συμφωνίας.

Η ίδια η Τουρκία, με τον δεύτερο Αττίλα, κατέρριψε το επιχείρημα ότι δήθεν έσπευσε να προστατεύσει τους τουρκοκύπριους, ένα επιχείρημα που δυστυχώς κάποιοι, εκτός αλλά και εντός Κύπρου, υποκριτικά αναπαράγουν.

Σαράντα τέσσερα χρονιά μετά, η δια της βίας χαραγμένη διαχωριστική γραμμή, η προσφυγιά, οι εγκλωβισμένοι, οι νεκροί και οι κηδείες των οστών των μέχρι πρότινος αγνοουμένων, αποδεικνύουν ότι στην Κύπρο παραβιάζονται όλα τα άρθρα του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, όλες οι διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλες οι πρόνοιες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για λύση, η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής και θα αποκαθιστά το δίκαιο.

Μόνο μια τέτοια λύση, μπορεί να είναι βιώσιμη, λειτουργική και διαρκής.

Μόνο μια τέτοια λύση μπορεί να διασφαλίσει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

 

Γραφείο Τύπου

13 Αυγούστου 2018          

ροή ειδήσεων