Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ
Ανακοινώσεις |

Για μια ακόμα φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκαλεί το λαό, με την ύποπτη εμμονή του να κρατά τους πολίτες στο σκοτάδι.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Πολίτης, επαναλαμβάνει την απαράδεκτη πρόθεση του να ενημερώσει το λαό για το κυπριακό, όταν θα μπορεί να αναφερθεί σε συνολική πρόοδο, όπως λέει.

Δηλαδή, θα μας πει τι συμφώνησε, μετά που θα τα συμφωνήσει.

Είναι πρωτοφανές, ο ηγέτης του κράτους να ασκεί απροκάλυπτα μυστική διπλωματία, για ένα μείζον ζήτημα, που αφορά το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού.

Και μάλιστα, να δηλώνει ανερυθρίαστα, ότι δεν μπορεί να δίδει στη δημοσιότητα το τι ζητούμε εμείς.

Δεν είναι μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα, που ζητεί και δικαιούται ενημέρωσης. Είναι όλοι οι Ελληνοκύπριοι που ζητούν και δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια για όλα όσα θα καθορίσουν το μέλλον τους.

Ο κ. Αναστασιάδης, αντί του ειλικρινούς και διαφανούς διαλόγου με το λαό και τα κόμματα, επιλέγει μια συνέντευξη:

  • Για να ρίξει ιδέες περί συμφώνου φιλίας Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας, ενόσω η τουρκική πλευρά επιμένει στη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων.
  • Για να ωραιοποιήσει, χωρίς στοιχεία, την προοπτική για την οικονομική βιωσιμότητα της λύσης.

 

Γιατί, ο κ. Αναστασιάδης, στη συνέντευξη του, δεν μας λέει, ξεκάθαρα εάν προνοείται η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στη λύση που ετοιμάζει;

Δυστυχώς, η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σε ότι αφορά τη διαχείριση του κυπριακού, είναι αυξανόμενη και αναπόφευκτη και η επιμονή του στη συσκότιση είναι ύποπτη.

Γραφείο Τύπου

4 Σεπτεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων