Η εντολή του κυρίαρχου λαού στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, αποτελεί την ακρογωνιαία λίθο της πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος στο κυπριακό
Ανακοινώσεις |

Η θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων, έναντι του σχεδίου Ανάν, όπως διατρανώθηκε δεκαέξι χρόνια πριν στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, απέρριψε, όχι τη λύση του κυπριακού, αλλά το καταστροφικό κλείσιμο του κυπριακού, με συνέπειες που δεν θα μπορούσαν στην πορεία να ανατραπούν.

Με καθοδηγητή τον αείμνηστο Πρόεδρο, Τάσσο Παπαδόπουλο, οι Ελληνοκύπριοι ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν διευθέτηση του κυπριακού, που να:

  • Καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία
  • Να εκχωρεί κυριαρχία στην τουρκική πλευρά
  • Να υποθηκεύει το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού στους τουρκικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις
  • Να νομιμοποιεί και να μονιμοποιεί παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες
  • Να νομιμοποιεί και να μονιμοποιεί παραβιάσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και όλα αυτά, με αντάλλαγμα κάποιες ασαφείς υποσχέσεις της Τουρκίας, των οποίων το σχέδιο Ανάν δεν διασφάλιζε την υλοποίηση.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, με τα αδιάσειστα επιχειρήματα του και την αποφασιστικότητα του, έγινε η ασπίδα, που απέκρουσε τους εκβιασμούς και τις πιέσεις κατά των Ελληνοκυπρίων και οι Ελληνοκύπριοι, με βροντερό ΟΧΙ, όπως τους κάλεσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, απέτρεψαν τη σταδιακή τουρκοποίηση της Κύπρου.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, η εντολή που ξεκάθαρα έδωσε ο κυρίαρχος λαός στην πολιτική ηγεσία, το 2004, αποτελεί την ακρογωνιαία λίθο της πολιτικής του στο κυπριακό.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να υλοποιηθεί απόφαση του λαού, μέχρι να τεθεί ενώπιον μας πρόταση λύσης, που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα είναι δημοκρατική, βιώσιμη, διαρκής και λειτουργική, που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να είναι απόλυτα συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Γραφείο Τύπου

23 Απριλίου 2020

ροή ειδήσεων