Η ΕΤΕΡΟΒΑΡΗΣ, ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΛΕΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ
Ανακοινώσεις |

Στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών, βιώνουμε για μια ακόμα φορά τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Οι μονομερείς υποχωρήσεις, ο εξευμενισμός και η αποενοχοποίηση της Τουρκίας και η προβολή ενός ψευδεπίγραφου καλού κλίματος στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, αποδεικνύονται επιζήμια  για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα και επικρίνει στην ουσία την Ελληνοκυπριακή πλευρά για την έλλειψη προόδου στην υλοποίηση των λεγομένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η δε παρέμβαση του στο θέμα της προσπάθειας της τουρκικής πλευράς να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Σολέα, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των όρων εντολής της αποστολής των καλών του υπηρεσιών.

Δυστυχώς, η ετεροβαρής, άδικη και απαράδεκτη συμπεριφορά των Ηνωμένων Εθνών είναι αποτέλεσμα των μηνυμάτων που στέλλει η πλευρά μας.

Είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε η αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει ότι η πολιτική της Ελληνοκυπριακής πλευράς πρέπει να βασίζεται σε μία απαράβατη επιδίωξη: Την ενίσχυση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Γραφείο Τύπου

11 Ιουλίου 2016

ροή ειδήσεων