Η ηγεσία του ΑΚΕΛ προσπαθεί να ξεχαστεί η – για τεσσεράμισι χρόνια – απόλυτη ταύτιση της με την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη
20 Νοέ 2017 Ανακοινώσεις

Η απέλπιδα προσπάθεια της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, να μεταθέσει τη συζήτηση, από τη ουσία του κυπριακού, στην ονοματολογία, αποσκοπεί στο να ξεχαστεί, έστω και πρόσκαιρα, από το λαό και κυρίως από τον ίδιο τον κόσμο του ΑΚΕΛ, η απόλυτη ταύτιση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ με την πολιτική Αναστασιάδη, για τεσσεράμισι και πλέον χρόνια.

Δυστυχώς είναι η ηγεσία του ΑΚΕΛ που έγινε πολλές φορές αντικείμενο συγχαρητηρίων από τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι η ηγεσία του ΑΚΕΛ που σε πολλές περιπτώσεις αναλάμβανε να υπερασπιστεί την πολιτική Αναστασιάδη, έναντι των προειδοποιήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος για διολίσθηση του κυπριακού, είναι η ηγεσία του ΑΚΕΛ που δήλωνε ότι ο κ. Αναστασιάδης ακολουθεί την πολιτική Χριστόφια, είναι η ηγεσία του ΑΚΕΛ που στήριξε όλες τις καταστροφικές επιλογές του κ. Αναστασιάδη και ιδιαίτερα αυτές που, οδήγησαν σε δύο πενταμερείς διασκέψεις και σε τραγικές υποχωρήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, αλλά σε καμιά υποχώρηση της τουρκικής πλευράς.

Και επειδή, το Δημοκρατικό Κόμμα και τον υποψήφιο Νικόλα Παπαδόπουλο, απασχολούν η ουσία και το περιεχόμενο του πλαισίου διαπραγμάτευσης και της λύσης, καλούμε για πολλοστή φορά το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο του, Σταύρο Μαλά, να ξεκαθαρίσουν ενώπιον του λαού, ότι το πλαίσιο λύσης, το οποίο επικαλούνται και αποδέχονται, περιλαμβάνει:

• Την εκ περιτροπής Προεδρία.
• Την λεγόμενη αποτελεσματική συμμετοχή, δηλαδή την αριθμητική ισότητα και τη μια θετική ψήφο για τους ομοσπονδιακούς θεσμούς.
• Την ισότιμη μεταχείριση των τούρκων υπηκόων με τους ελλαδίτες-ευρωπαίους πολίτες, δηλαδή τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων.
• Την υπερέχουσα θέση των σφετεριστών σε ότι αφορά το Περιουσιακό.
• Την παραμονή όλων των εποίκων.
• Τις μεταβατικές εγγυήσεις.
• Την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων εσαεί μετά τη λύση του Κυπριακού.

 

Γραφείο Τύπου
20 Νοεμβρίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media