Η ισχυρή πολιτική βούληση αποτελεί αφετηρία προόδου για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών και της πραγματικής ισότητας των φύλων
Ανακοινώσεις |

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, το Δημοκρατικό Κόμμα επαναβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες διασφάλισης των δικαιωμάτων των γυναικών και της πραγματικής ισότητας των φύλων.

Αυτή η αποφασιστικότητα αποτελεί μια σημαντική αφετηρία προόδου για να προωθηθούν και να εφαρμοστούν όλα εκείνα που ακόμη κρατούν την κυπριακή κοινωνία μακριά από την πραγματική ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες.

Έχουν μεν επιτευχθεί σημαντικά βήματα προόδου, εντούτοις οι γυναίκες, εξακολουθούν -δυστυχώς- να είναι θύματα στερεοτύπων και να αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες,  βία και παρενοχλήσεις, τόσο στην απασχόληση όσο και ευρύτερα σε κοινωνικές συναναστροφές.

Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, η προστασία των θυμάτων, η έμπρακτη συμμόρφωση με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του ΣτΕ, η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου οριζόντια στις κρατικές πολιτικές,  η  ισότιμη εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η εξισορρόπηση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή και η διασφάλισης της ίσης αμοιβής για ίσης αξίας εργασία,  αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Η 8η του Μάρτη είναι ταυτόχρονα ημέρα τιμής και αναγνώρισης των διαχρονικών αγώνων των γυναικών, για διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΔΗΚΟ τιμά τις γυναίκες της Κύπρου, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τις γυναίκες που βίωσαν τις τραγικές συνέπειες του 1974, τις γυναίκες που συνέβαλαν καθοριστικά στους εθνικούς μας αγώνες.

Το ΔΗΚΟ τιμά τις γυναίκες που επιφορτίστηκαν το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών των διαδοχικών οικονομικών και υγειονομικών κρίσεων, τις γυναίκες που με πολλές θυσίες δίνουν καθημερινές μάχες για την προστασία της οικογένειας και τη διασφάλιση της εργασίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να προωθεί και να στηρίζει πολιτικές που παρέχουν έμπρακτη στήριξη, ενθάρρυνση και ενδυνάμωση κάθε γυναίκας.

Γραφείο Τύπου

7 Μαρτίου 2023

ροή ειδήσεων