Η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλη απάθεια και απραξία στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πριν από τέσσερα χρόνια, είχε ζητήσει να ξεκινήσει η συζήτηση για την υποχρεωτική εφαρμογή σε κάθε σχολείο, μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού.

Από τότε, επανειλημμένα επισημαίναμε τους κίνδυνους, που προκαλούνται λόγω της εύκολης πρόσβασης των παιδιών και των νέων στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά.

Από τότε, προτείναμε τη διεξαγωγή επιδημιολογικών κοινωνικών ερευνών για τον εντοπισμό των αιτιών που οδηγούν στην παραβατικότητα, στη βία και στην κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Από τότε, δεν έγινε τίποτα.

Τα θλιβερά αποτελέσματα τα βλέπουμε.

  • Θρηνούμε ένα παιδί δεκαέξι ετών, με το ενδοσχολικό bullying να κρύβεται πίσω από το χαμό μιας παιδικής ψυχής.
  • Παρακολουθούμε ναρκωτικά να κυκλοφορούν έξω από τα σχολεία.
  • Συνεχώς καταγράφονται περιστατικά ενδοσχολικής βίας, είτε από μαθητές κατά εκπαιδευτικών, είτε από εκπαιδευτικούς κατά μαθητών.
  • Μικρά παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής μέσα στους σχολικούς χώρους.

Είναι προφανές πλέον ότι η παιδεία μας βρίσκεται σε κρίση. Ίσως την σοβαρότερη κρίση που έχει ποτέ αντιμετωπίσει και η οποία έχει εδώ και χρόνια αρχίσει, με τα τραγικά της αποτελέσματα να αποκαλύπτονται πλέον καθημερινώς.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας είναι απών. Με κάθε νέο περιστατικό, με κάθε νέο βίντεο που μαρτυρεί την τραγική πραγματικότητα το Υπουργείο Παιδείας απαντά με ανούσιες εκθέσεις ιδεών και γενικολογίες για μέτρα που είτε δεν λαμβάνονται είτε ξεκάθαρα αποτυγχάνουν.

Ο Υπουργός Παιδείας είναι εξαφανισμένος, προφανώς αφού δεν έχει κάτι να πει, για να δικαιολογήσει την απραξία και την απουσία της οποιασδήποτε ουσιαστικής πολιτικής του Υπουργείου, του οποίου προΐσταται.

Η κοινωνία όμως δεν μπορεί να αντέξει άλλη απάθεια και απραξία.

Εμείς, απαιτούμε να αναληφθεί αμέσως δράση.

Γραφείο Τύπου

15 Μαΐου 2019

ροή ειδήσεων