Η κωλυσιεργία του Υπουργείου Δικαιοσύνης αφήνει απροστάτευτα τα θύματα stalking
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Όσες και όσοι από εμάς θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να έχει η Κύπρος ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει την προστασία προσώπων από παρενόχληση και παρενοχλητική παρακολούθηση το γνωστό stalking, θα απογοητευθούν.

Με μεγάλη απογοήτευση ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή νομικών ότι συμφωνημένες αλλαγές στο νομοσχέδιο που επήλθαν μετά από διεξοδική συζήτηση του θέματος στην επιτροπή από τον Μάρτη του 2019, βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της διαβούλευσης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Νομικής Υπηρεσίας.

Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ιεραρχεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως σημαντικό καθότι εάν το θεωρούσε σημαντικό θα ολοκλήρωνε ήδη τη συνεννόηση και τη διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία.

Για το ΔΗΚΟ αυτό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που ταλανίζει και ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες μας, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, τα τελευταία χρόνια αφήνοντας τα θύματα του stalking απροστάτευτα εφόσον δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου μπορούν να διωχθούν οι θύτες.

Παρά την κωλυσιεργία των υπευθύνων θα εξαντλήσουμε ως ΔΗΚΟ όλες μας τις δυνάμεις ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε να έχουμε κείμενο νόμου για να το προωθήσουμε στην Ολομέλεια της Βουλής πριν τη διάλυση της Βουλής ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.  

Γραφείο Τύπου

10 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων