Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ απέτυχε να πείσει την ΕΕ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Στην αποθράσυνση της Τουρκίας έχει συμβάλει η λανθασμένη στρατηγική που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Οι χλιαρές δε αντιδράσεις της ΕΕ είναι ακόμη μία απόδειξη της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.

Αντίθετα με τα όσα δηλώνει στο εσωτερικό, δεν έχει καταφέρει να πείσει του εταίρους μας.

Δεν αρκούν τα εύηχα λόγια. Απαιτείται αποφασιστική και συνεπής διεκδίκηση των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΚΔ.

Είναι με λύπη μας που διαπιστώνουμε ότι ακόμη και σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση.

Η προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποτελεσματική προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων, προέχουν της όποιας προσπάθειας ικανοποίησης κομματικών ακροατηρίων

Ενόψει και της Συνόδου των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ως Δημοκρατικό Κόμμα καλούμε την κυβέρνηση, τα όσα δηλώνει στο εσωτερικό σε σχέση με την αξιολόγηση των επαφών Μπορέλ,  να τα θέσει με τη ίδια ένταση και αποφασιστικότητα στο τραπέζι και να διεκδικήσει έμπρακτη στήριξη.

Είναι υψίστης σημασίας να γίνει ξεκάθαρο στην ΕΕ, ότι τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ, είναι αδιαπραγμάτευτα. Οι «εκπτώσεις» δεν συνιστούν συμβιβασμό, αλλά ξεπούλημα.

Γραφείο Τύπου

8 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων