Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, δεν φαίνεται να έχει μια αποτρεπτική πολιτική, που να αντιμετωπίζει τις τουρκικές μεθοδεύσεις στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, σχολίασε τις τουρκικές ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, δηλώνοντας τα εξής:

«Εκφράζουμε, όχι μόνο την απογοήτευση μας, αλλά και το θυμό μας για τις προκλητικές ενέργειες από πλευράς της Τουρκίας, οι οποίες είναι ενδεικτικές των προθέσεων της: Καμία διάθεση για συμβιβασμό, καμία διάθεση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καμία διάθεση για να συμβάλουν στην επίλυση του κυπριακού. Αντίθετα, συνεχίζεται η επιθετική και επεκτατική πολιτική της σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ ότι τέτοιες λεγόμενες ‘‘πρωτοβουλίες’’, όπως αυτή για τη διεξαγωγή συνεδρίου ή μιας συζήτησης στα πλαίσια διαμόρφωσης μιας νέας πολιτικής για την Αμμόχωστο, δείχνει ότι η Τουρκία, όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά επιδιώκει να διαμορφώσει νέα τετελεσμένα επί του εδάφους. Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, είναι ότι μπροστά σ’ αυτές τις απανωτές πρωτοβουλίες από πλευράς της Τουρκίας, που φανερώνουν και τους στόχους και τις επιδιώξεις της, διαπιστώνεται παράλληλα και η κυβερνητική αδράνεια. Η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, δεν φαίνεται να έχουν μια αποτρεπτική πολιτική, που να αντιμετωπίζει αυτές τις μεθοδεύσεις.»   

Γραφείο Τύπου

17 Φεβρουαρίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media