Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, έχει αποκλείσει την Κύπρο από τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.
Ανακοινώσεις |

Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους όπως και η ωμή πραγματικότητα. Η Κύπρος βάσει των στοιχείων της Παγκόσμιας Τράπεζας, παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδα διαφθοράς κατά την πενταετία 2013-2018, δηλαδή επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.  Δυσοίωνες και οι προβλέψεις και για το 2019, εάν λάβουμε υπόψη τα περιστατικά που δημοσιοποιήθηκαν κατά τον απερχόμενο χρόνο.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη στάση και τη συμπεριφορά τους, έχουν αποκλείσει την Κύπρο από τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Όταν αλλά κράτη αναφέρονται στις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα μετρά που έχουν λάβει, για να περιορίσουν τη διαφθορά, στην Κύπρο μπορούμε να μιλάμε μόνο για τις προσπάθειες των κυβερνώντων να τη συγκαλύψουν.

Όταν στις χώρες της ΕΕ ενισχύουν ανεξάρτητες αρχές και θεσμούς που μπορούν να αποκαλύψουν σκάνδαλα και να φέρουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, στην Κύπρο ο ΠτΔ και η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιχειρούν συστηματικά να υπονομεύσουν το έργο του Γενικού Ελεγκτή και να ακυρώσουν πορίσματα ανεξάρτητων αρχών. 

Οι πολίτες απαιτούν σεβασμό στους θεσμούς, διαφάνεια και κάθαρση. Απαιτούν λογοδοσία των υπευθύνων, οποίοι και αν είναι. Απαιτούν την αξιοπρέπεια που τους στερεί η συμπεριφορά του ΠτΔ και της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της αναγκαίας για την πατρίδα μας αυτής προσπάθειας.

Γραφείο Τύπου  – 9 Δεκεμβρίου 2019

ροή ειδήσεων