Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ μετέτρεψε ένα πυλώνα ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας, σε διεθνές ρεζιλίκι για την Κύπρο
Ανακοινώσεις |

Σε όνειδος και παγκόσμιο εξευτελισμό για την κυπριακή πολιτεία, οδήγησαν οι χειρισμοί της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, δηλαδή την παραχώρηση κυπριακού διαβατηρίου σε επενδυτές από τρίτες χώρες.

Με κακούς χειρισμούς και αδιαφανείς διαδικασίες η κυβέρνηση ΔΗΣΥ, μετέτρεψε ένα πυλώνα ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας σε διεθνές ρεζιλίκι για την Κύπρο.

Η εικόνα πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής και διαφθοράς που εκπέμπει το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων εξοργίζει τους Κύπριους πολίτες και αμαυρώνει το όνομα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Οι ατασθαλίες στη διαδικασία έγκρισης αιτήσεων για παραχώρηση του διαβατηρίου της χώρας μας, δίνουν την ευκαιρία σε κακόβουλους, που καραδοκούν για να πλήξουν την Κύπρο, να χαρακτηρίσουν τις διαδικασίες του κράτους, το τραπεζικό σύστημα και τις παρεμφερείς υπηρεσίες, ως πλυντήριο μαύρου χρήματος και ως καταφύγιο μεγιστάνων αμφιβόλου ηθικής υπόστασης και νομιμότητας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πρώτο, εδώ και καιρό και προτού ακόμα δουν το φως της δημοσιότητας διάφορες τρανταχτές περιπτώσεις, κατέθεσε πρόταση νόμου η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή, η οποία απαιτεί τη θέσπιση αυστηρότερων ποιοτικών κριτηρίων για την παραχώρηση κυπριακού διαβατηρίου.

Βασική προϋπόθεση της πρότασης μας είναι οι σχετικοί κανονισμοί να ψηφιστούν και να εγκριθούν από τη Βουλή.

Ακόμα αναμένουμε την κυβέρνηση να καταθέσει τους σχετικούς κανονισμούς.  Υπενθυμίζεται πως η σχετική προθεσμία λήγει στις 31.1.20.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη άμεσης αλλαγής της αρνητικής εικόνας της Κύπρου, ως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Γραφείο Τύπου

4 Νοεμβρίου 2019

ροή ειδήσεων