Η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ συνεχίζει διαλύει τη φήμη της Κύπρου
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τον INTOSAI, μετά την ευρωπαϊκή εισαγγελία, ακόμη ένα θεσμικό όργανο της ΕΕ, αυτή τη φορά το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, κατσαδιάζει την κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη για τη συγκάλυψη της διαφθοράς και την παρακώλυση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ απαντούσε πως έχει πάρει «άριστα» από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, το Συνέδριο, ένα από τα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα της ΕΕ, κατήγγειλε την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι παρακωλύει το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η απαξίωση, όμως, των θεσμών συνεχίζεται.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος μας είπε πως «χρειαζόμαστε ηγέτες που να γνωρίζουν πως λειτουργεί η ΕΕ», φαίνεται να μην γνωρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελεί θεσμός της ΕΕ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει να αμαυρώνει την εικόνα της Κύπρου ως διεθνές κέντρο παροχής υπηρεσιών με επιζήμιες και ίσως μη αναστρέψιμες συνέπειες για την Κυπριακή οικονομία.

Το ΔΗΚΟ, για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορεί να εμπιστευθεί τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αυτή την κυβέρνηση.

Για αυτό προτείνουμε μια ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα εποπτεύει την κατανομή της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

Απαιτούμε διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση.

Γραφείο Τύπου

19 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων