Η Κυβέρνηση επιθυμεί να αναβάλει την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιρρίπτει ευθύνες στην Βουλή
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Το Δημοκρατικό Κόμμα τάσσεται ξεκάθαρα υπερ της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα, καθόλη την διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται .

Ενόψει των θεμάτων που προέκυψαν, τόσο όσο αφορά τη διαδικασία, αλλά και την ουσία της μεταρρύθμισης, προτείναμε όπως διεξαχθούν τοπικά δημοψηφίσματα.

Στόχος μας ασφαλώς, να διασφαλίσουμε την δημοκρατία, την λαϊκή βούληση και κυριαρχία, αφού θεωρούμε ότι τον τελικό λόγο πρέπει να τον έχει ο άμεσα επηρεαζόμενος, που είναι ο πολίτης.

Αναφορικά με το προτεινόμενο ερώτημα της Κυβέρνησης, που θα κληθεί να απαντήσει ο λαός, θεωρούμε ότι είναι παραπλανητικό και θα δημιουργήσει νέα αδιέξοδα και προβλήματα, αφού περιλαμβάνει τρία επί μέρους ερωτήματα.

Είναι η άποψη μας ότι επιβάλλεται να γίνουν κατά τόπους δημοψηφίσματα για να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες για το μέλλον τους. Για να αποδείξουμε την βούληση και την θέληση μας για ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, έχουμε κατ’ επανάληψη προτείνει τόσο στον Υπουργό, όσο και ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών ότι είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε τα άλλα δυο νομοσχέδια που αφορούν την μεταρρύθμιση (περί Κοινοτήτων και περί Σύστασης Επαρχιακών Συμβουλίων).

Ως εκ τούτου όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ξεκάθαρα, ότι είναι η Κυβέρνηση που επιθυμεί να αναβάλει την ψήφιση και εφαρμογή της μεταρρύθμισης , επιρρίπτοντας ευθύνες στην Βουλή και τα κόμματα.  Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε και τονίζουμε εκ νέου την θέση μας ότι είμαστε υπερ της μεταρρύθμισης .

Γραφείο Τύπου

05 Απριλίου 2021

ροή ειδήσεων