Η κυβέρνηση, για πέντε χρόνια, κώφευε στις εκκλήσεις του Δημοκρατικού Κόμμα, να προχωρήσει στη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων
Ανακοινώσεις |

Ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει το σοβαρότερο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας, το ψηλό ποσοστό Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, που δεν πλήττει μόνο τον Συνεργατισμό, αλλά το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποτελεί η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή, ότι το βασικό πρόβλημα του Συνεργατισμού ήταν τα Μη – Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Η κυβέρνηση επέδειξε παροιμιώδη απραξία.

Για πέντε χρόνια αγνόησε τις εκκλήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, να προχωρήσει στη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων.

Ως αποτέλεσμα η σημερινή διευθέτηση θα κοστίσει πολύ περισσότερο στον Κύπριο φορολογούμενο και ακόμη χειρότερα, η συμφωνία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ελληνική Τράπεζα δεν επιλύει το πρόβλημα του υψηλού ιδιωτικού δανεισμού και δεν επιλύει το πρόβλημα των Μη – Εξυπηρετούμενων Δανείων, τα οποία θα παραμείνουν.

Ο κύπριος φορολογούμενος αναλαμβάνει τεράστιο ρίσκο με αυτή τη συμφωνία.

Η άκρως ετεροβαρής συμφωνία για τον Συνεργτισμό, η οποία έχει κοστίσει μέχρι στιγμής, €5.3 δις στον Κύπριο φορολογούμενο, φέρει μαζί της και ανάλογη πολιτική ευθύνη.

 

Γραφείο Τύπου

25 Ιουνίου 2018

ροή ειδήσεων