Η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία και τους συνταξιούχους με στοχευμένες και υπεύθυνες λύσεις
Ανακοινώσεις |

Η αύξηση κατά σχεδόν 4% του ύψους της βασικής σύνταξης από το νέο χρόνο, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιάννης Παναγιώτου από το βήμα της 24ης Συνόδου της Βουλής των Γερόντων, δείχνει για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην κοινωνία με στοχευμένες, κοστολογημένες και υπεύθυνες λύσεις.

Ένα μέτρο που έρχεται να προστεθεί στις ενέργειες που αύξησαν τις απολαβές των εργαζομένων και στην αύξηση της τάξης του +14% στις κοινωνικές παροχές στον προϋπολογισμό του 2024.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την ικανοποίηση του για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας και κάθε νομοθετικού εργαλείου για βελτίωση των απολαβών των συνταξιούχων, έχοντας στον ορίζοντα του 2025 μια συνολική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση η οποία μέσα στα σωστά πλαίσια θα οδηγήσει σε ένα δικαιότερο και καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα με αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

Ήδη καταγράφουμε με την ίδια ικανοποίηση, την επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταβολή της θεσμοθετημένης σύνταξης στα 65 εντός ενός μηνός, που εφαρμόστηκε από τον Σεπτέμβρη, τη διαμόρφωση πρότασης για στοχευμένη ελάφρυνση της αναλογιστικής μείωσης για την πρόωρη συνταξιοδότηση, και την διενέργεια αναλογιστικής μελέτης για επέκταση της σύνταξης χηρείας για άνδρες που χήρευσαν πριν από το 2018.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ως Δημοκρατικό Κόμμα, επικροτούμε τη σύνεση και την υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση αποκαθιστά κοινωνικές ανισότητες χωρίς να περιορίζει τη βιωσιμότητα του ΤΚΑ και μέσα σε πλαίσια δημοσιονομικής ασφάλειας.

Γραφείο Τύπου

11 Νοεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων