Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης να εξυπηρετεί τους πολίτες
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ

Σε σχέση με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αναφορικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δημοκρατικό Κόμμα θα θέλαμε να επαναλάβουμε τις πάγιες θέσεις που είχαμε και έχουμε σε σχέση με τη μεταρρύθμιση.

Θυμίζω ότι κατόπιν δικής μας επιμονής, φαίνεται να υιοθετείται η πρόταση για μείωση των Δήμων τουλάχιστον στους μισούς από ότι είναι σήμερα. Επίσης, έχει αποφασιστεί, κατόπιν εισήγησης μας, τα τρία νομοσχέδια να υποβληθούν στην αρμόδια επιτροπή και να συζητηθούν ταυτόχρονα.

Στη χθεσινή συνεδρία συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τα Συμπλέγματα, εν αναμονή των άλλων δύο νομοθετημάτων τα οποία βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο και θα κατατεθούν ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής εντός ενός μηνός. 

Ως εκ τούτου αναμένεται η ευρύτερη συζήτηση του θέματος στα μέσα του Νοεμβρίου. Άρα η εν λόγω συζήτηση θα ξεκινήσει περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Ως ΔΗΚΟ επαναλαμβάνουμε και παραμένουμε στις πάγιες θέσεις μας, ότι τα εν λόγω νομοσχέδια θα πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες, να προσφέρουν αμεσότητα στους πολίτες, ώστε να γίνει πιο παραγωγική η τοπική αυτοδιοίκηση και σαφέστατα να υπάρξει μείωση στα τέλη, τα οποία θα είναι επ’ ωφελεία των πολιτών.

Ακούμε πολλά σενάρια και διαφορετικά σενάρια. Εμάς δεν μας αγγίζουν. Εμείς θα τοποθετηθούμε την ώρα που πρέπει και σε σχέση με τα σενάρια αυτά. Πάντα θα έχουμε ως γνώμονα την ορθολογική διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γραφείο Τύπου

22 Οκτωβρίου 2019

ροή ειδήσεων