Η μνήμη των μαχητών της Αντίστασης, σταθερός οδηγός της εθνικής μας πορείας
Ανακοινώσεις |

Μέρα μνήμης και τιμής η 7η Δεκεμβρίου, για τους νεκρούς και επιζώντες ηρωικούς μαχητές της αντίστασης που προασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η επέτειος επιστροφής του Εθνάρχη Μακαρίου στην Κύπρο, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, έχει οριστεί ως Ημέρα της Δημοκρατικής Αντίστασης.

Οι θυσίες και τα ιδεώδη των ηρωικών αντιστασιακών, σφυρηλατούν την πίστη του Κυπριακού Ελληνισμού και ενδυναμώνουν τον αγώνα που εξακολουθούμε να δίνουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τους προασπιστές της Δημοκρατίας, τους απόστολους και μάρτυρες της Αντίστασης. Κρατούμε ζωντανή τη μνήμη, που αποτελεί τον σταθερό οδηγό της εθνικής μας πορείας μέχρι την πολυπόθητη δικαίωση.

Αντλούμε τα απαραίτητα διδάγματα από το αντιστασιακό πνεύμα των ηρώων και ενισχύουμε τις αντοχές μας μπροστά σε πιέσεις και απειλές.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει ζωντανή και είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην υλοποίηση των μεθοδεύσεων της Τουρκίας για έλεγχο της Κύπρου και όλης της περιοχής.

Το καλύτερο μνημόσυνο για τους αγωνιστές της δημοκρατικής αντίστασης είναι η συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση, μέσα από την προάσπιση της πολυτιμότερης μας εθνικής ασπίδας που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Γραφείο Τύπου

6 Δεκεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων