Οι νέες χρεώσεις των τραπεζών πλήττουν τα μικρομεσαία στρώματα του πληθυσμού
08 Νοέ 2019 Ανακοινώσεις

Πλήγμα κατά των ομάδων του λαού, που δεν δύνανται, για διάφορους λόγους, να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά ή μέσω αυτόματων ταμειακών μηχανών τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αποτελούν οι νέες χρεώσεις, τις οποίες επιβάλλει ήδη το χρηματοπιστωτικό σύστημα στις τραπεζικές συναλλαγές.

Οι χρεώσεις για απλές, καθημερινές συναλλαγές, είναι τόσο βαριές, που πραγματικά θα αφαιρούν ένα σημαντικό ποσό από τα μικρομεσαία στρώματα των πολιτών, τα οποία χρησιμοποιούν το τραπεζικό σύστημα.

Πίσω από το επιχείρημα των διοικούντων των τραπεζών, περί εκσυγχρονισμού των τραπεζικών συναλλαγών, κρύβεται κυρίως η προσπάθεια για μείωση του λειτουργικού κόστους, μέσω της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων, εφόσον, υποτίθεται όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Καλούμε τις τράπεζες να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να επικεντρωθούν σε άλλους τομείς, όπως οι αναδιαρθρώσεις των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, η μείωση των οποίων θα στηρίξει την οικονομία, θα ανακουφίσει τους δανειολήπτες και θα καταστήσει το ίδιο το τραπεζικό σύστημα ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Γραφείο Τύπου

8 Νοεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media