Η πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη έχει πλήξει το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς
Ανακοινώσεις |

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, με την απαξιωτική της πολιτική έναντι της αμυντικής θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει πλήξει το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς και στην ουσία έχει εγκαταλείψει το στράτευμα.

Αυτό επιβεβαιώνεται από δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Αξιωματικών, ο οποίος σε συνέντευξη του «Φιλελεύθερο», δυστυχώς δικαιώνει τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις, στις οποίες προέβαινε για πολύ καιρό το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η συνεχιζόμενη κατοχή και η συνεχιζόμενη τουρκική απειλή, επιβάλλουν την ύπαρξη μιας ισχυρά αποτρεπτικής στρατιωτικής δύναμης.

Οι συμβατικές υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλουν να έχουμε ένα οργανωμένο, εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο στράτευμα.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της ουσιαστικής αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς, έτσι ώστε να μπορεί να αποτρέψει τυχόν περαιτέρω επιβουλές και στη διαμόρφωση ενός στρατού, χρήσιμου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύουν οι προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, που καταγράφονται στο κείμενο της Νέας Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, θα φέρουν την πραγματική Αλλαγή και δεν θα αρκεστούν σε επικοινωνιακές, εμβαλωματικές λύσεις, όπως πράττει η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

 

Γραφείο Τύπου
6 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων