Οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των αθώων θυμάτων των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων
20 Αυγ 2017 Ανακοινώσεις

Ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη το νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ισπανία και την Φινλανδία. Οι προσευχές  και οι σκέψεις μας  είναι με τις  οικογένειες  των αθώων θυμάτων των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, στις οποίες και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας.

Η τρομοκρατία και η τυφλή βία εναντίων αθώων πολιτών είναι ,δυστυχώς, πλέον μέρος της ζωής μας. Οι επιθέσεις σε αθώους πολίτες, οι οποίες είχαν ως στόχο την αφαίρεση όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπινων ζωών προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Η καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων δεν είναι αρκετή. Η αντιμετώπιση του τυφλού φανατισμού, από όπου και αν προέρχεται, είναι πλέον ευθύνη του κάθε συγκροτημένου Κράτους αλλά και της κάθε υγιούς κοινωνίας.

Η ανάγκη πανανθρώπινης συστράτευσης απέναντι στην όποια μορφή τρομοκρατίας, αλλά και η ανάγκη απομόνωσης ακραίων στοιχείων και ξενοφοβίας είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, καλείται να αντιμετωπίσει και το επιπρόσθετο πρόβλημα ασφαλείας αυτό της παράνομης διέλευσης από σημεία της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, ένα πρόβλημα ασφάλειας που προκαλείται από την κατοχή. Η πολιτεία οφείλει να εντείνει τους ελέγχους και τη διερεύνηση οποιωνδήποτε πληροφοριών, αλλά και τη συνεργασία με άλλα κράτη.

 

Γραφείο Τύπου

19 Αυγούστου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media