Η στήριξη των εκπαιδευτικών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επένδυσης στην Παιδεία
Εκπαιδευτικοί Παιδεία
Ανακοινώσεις |

Με την ευκαιρία της 5ης Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, οι οποίοι με το παιδαγωγικό τους έργο συμβάλλουν ευρύτερα στην εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας.

Και αυτό διότι η παιδεία είναι μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις για το μέλλον και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Αυτή η αποστολή για τον εκπαιδευτικό παραμένει αναλλοίωτη την ώρα που η ανάπτυξη της τεχνολογίας όπως και οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές έρχονται να συνδιαμορφώσουν στην κάθε εποχή την ταυτότητα του σύγχρονου εκπαιδευτικού.

Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων, είτε οικονομικών, είτε υγειονομικών είτε θεσμών και αξιών, ο ρόλος των εκπαιδευτικών αναδεικνύεται ακόμη πιο σημαντικός καθώς πέραν από τη γνώση καλούνται να μεταδώσουν ιδανικά και αξίες και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση κριτικά και ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών.

Η στήριξη προς τους εκπαιδευτικούς, η αναβάθμιση του κύρους και η αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελούν καθημερινά, συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της επένδυσης στην παιδεία.

Γραφείο Τύπου

5 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων