Οι στρεβλώσεις στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ, απειλούν τη βιωσιμότητα του
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πιστό στην αταλάντευτη θέση του για την αναγκαιότητα να επιτύχει το Γενικό Σύστημα Υγείας και να είναι βιώσιμο, δεν θα σταματήσει να υποδεικνύει τις στρεβλώσεις, που παρατηρούνται στην εφαρμογή του και οι οποίες ήδη πλήττουν, εκτός από την οικονομική βιωσιμότητα και την ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε μια άνευ προηγουμένου στρέβλωση στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ. To ΓEΣΥ που εφαρμόζεται, δεν είναι στην ολότητα του ακριβώς αυτό που έχουμε ψηφίσει.

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, τα προβλήματα των οποίων, θέτουν σε κίνδυνο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις φαρμάκων, που αναγκάζουν τους ασθενείς, είτε να πληρώνουν ακριβά φάρμακα αναλόγου δράσης, που δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ, είτε να προμηθεύονται τα φάρμακα που χρειάζονται με άλλους τρόπους, επικίνδυνους και παράνομους.

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αποκλίσεις που παρατηρούνται στα ελλείμματα, σε σχέση με αυτά που είχαν προβλεφθεί στις μελέτες, ελλείμματα που θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική ισορροπία και τις τσέπες των πολιτών.

Καλούμε όλους, το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και τους εμπλεκόμενους, να εφαρμόσουν την νομοθεσία όπως την έχουμε ψηφίσει και να επιδείξουν αποφασιστικότητα για την εξεύρεση εφαρμόσιμων λύσεων, μακριά από το ψευδεπίγραφο και λαϊκιστικό σύνθημα, πως όποιος υποδεικνύει τα προβλήματα στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ, σημαίνει πως είναι εναντίον του ΓΕΣΥ.

Γραφείο Τύπου – 24 Οκτωβρίου 2019

ροή ειδήσεων