Η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι του Ακκιντζί, αποδεικνύει γιατί η Τουρκία, μετά τη λύση του κυπριακού, δεν πρέπει να έχει ρόλο στην Κύπρο
Στήλη Προέδρου |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ερωτηθείς, για την ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ του Ακκιντζί και τούρκων αξιωματούχων, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η αντιμετώπιση του κ. Ακκιντζί από την Τουρκία είναι απόδειξη της ορθότητας, τουλάχιστον αυτού που λέγεται από την πλευρά μας, ότι η Τουρκία, μετά τη λύση του κυπριακού, δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως ανάμιξη στα της Κύπρου, γιατί, προφανώς η Τουρκία θέλει να ελέγχει την Κύπρο, πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά. Όταν η Τουρκία συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στον κ. Ακκιντζί, οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να συνειδητοποιήσει και να αντιληφθεί, τι πρόκειται να κάνει σε μας η Τουρκία, που μας θεωρεί δυνητικά επικίνδυνους ή και εχθρούς της.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, γιατί εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε λύση του κυπριακού, που θα επιτρέπει στην Τουρκία να διατηρεί οποιοδήποτε ρόλο στα εσωτερικά της Κύπρου, είτε σε πολιτικό, είτε σε οικονομικό, είτε σε στρατιωτικό επίπεδο».

Γραφείο Τύπου

11 Φεβρουαρίου 2020

ροή ειδήσεων