Η συγκεχυμένη πολιτική της κυβέρνησης πλήττει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κ.Δ.
EastMed Ενεργειακό Πρόγραμμα
Ανακοινώσεις |

Η αντιφατική και συγκεχυμένη πολιτική της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική, έχει επιμολύνει τη διαδικασία προώθησης των σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό είναι που προβληματίζει σοβαρά το Δημοκρατικό Κόμμα, πολύ περισσότερο από το βαθμό δυσκολίας στην υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου, πολύπλοκου αλλά ταυτόχρονα συμπληρωματικού προς το ενεργειακό μας πρόγραμμα, έργου όπως ο αγωγός EastMed. Χωρίς να υποτιμούμε τη σημασία της τοποθέτησης των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι γεγονός ότι τίποτα δεν ήταν σίγουρο αλλά σήμερα οι προσπάθειες δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Η περίπτωση με τον αγωγό EastMed δεν αποτελεί την πρώτη φορά που η κυβέρνηση Αναστασιάδη πανηγύριζε για τη σύναψη προκαταρκτικών συμφωνιών και τώρα ο Υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει το αντικείμενο της συμφωνίας προβληματικό.

Ένα κομμάτι της κυβέρνησης προσπαθεί να προωθήσει την αξιοποίηση του φυσικού αερίου και μια άλλη μερίδα θέλει να σταματήσει, υπό τον φόβο των τουρκικών αντιδράσεων.

Δυστυχώς, αυτή η σύγχυση καθυστερεί την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, ενθαρρύνει τον εκφοβιστικό τουρκικό επεκτατισμό και στέλνει εντελώς λανθασμένα μηνύματα προς τη διεθνή κοινότητα για την αποφασιστικότητα της Κ.Δ. να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Γραφείο Τύπου

19 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων