Οι συγγενείς των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν για την τύχη των προσφιλών τους προσώπων
Ανακοινώσεις |

Το θέμα των αγνοουμένων του 1974, αυτό το ανθρωπιστικό ζήτημα, είναι η πιο τραγική πτυχή και συνέπεια της τουρκικής εισβολής και αποτελεί ένα μελανό σημάδι στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου, ο οποίος επιβάλλεται να βρει τρόπους να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία, για να διακριβωθεί η τύχη ενός εκάστου των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974, έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν για την τύχη των προσφιλών τους προσώπων και αυτό δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν η Τουρκία επιμένει να μη συνεργάζεται και να μην παραχωρεί στοιχεία για τα τραγικά γεγονότα του 1974.

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους δεν μπορεί να προχωρήσει με ικανοποιητικό ρυθμό και αποτελεσματικά, εφόσον η Τουρκία προφανώς αποκρύβει στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διερεύνηση των υποθέσεων των αγνοουμένων.

Πέραν από την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως, σε περιπτώσεις που εντοπίζονται και ταυτοποιούνται οστά, πρέπει να γνωστοποιείται και ο τρόπος του θανάτου.

Σήμερα, την ημέρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων όρισε ως Ημέρα Αγνοουμένων, οφείλουμε όλοι να απαιτήσουμε να λήξει το ψυχοφθόρο δράμα της αναμονής και της αβεβαιότητας, που βιώνουν εδώ και σαράντα πέντε χρόνια οι συγγενείς των αγνοουμένων μας.

Γραφείο Τύπου

29 Οκτωβρίου 2019

ροή ειδήσεων