Η Τουρκία περιφρονεί και εξευτελίζει επιδεικτικά την Ε.Ε. – Μόνο με κυρώσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί
12 Οκτ 2020 Ανακοινώσεις

Λίγες μόνο μέρες μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και μετά τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου, η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο εκδίδοντας νέα Navtex για έρευνες από το Oruc Reis, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελόριζου.

Αυτό συνιστά ωμή και επιδεικτική περιφρόνηση των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εξευτελισμό της Ε.Ε. η οποία πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η χαλαρότητα και η επιδερμική προσπάθεια κατευνασμού του «θηρίου», όχι μόνο δεν φέρνει αποτελέσματα αποκλιμάκωσης της έντασης αλλά αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τον Ερντογάν.

Τόσο σε ότι αφορά τις προκλήσεις της Τουρκίας στη θάλασσα όσο και σε ότι αφορά την επεκτατική προκλητική της συμπεριφορά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό, ότι ενόσω δεν «πληρώνει» κόστος -πολιτικό, οικονομικό- προχωρεί ανενόχλητη και κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου.

Γι’ αυτό και η Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να επιμείνει στη διεκδίκηση αποτελεσματικών κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας.

Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στρέφεται εναντίον της ίδιας της Ε.Ε., και ανάλογη έμπρακτη αντίδραση πρέπει να διεκδικήσουμε. Και αυτή τη φορά φέρνοντας αποτελέσματα, χωρίς παλινδρομήσεις και χωρίς νέες υποχωρήσεις.

Γραφείο Τύπου

12 Οκτωβρίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media