ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ανακοινώσεις |

Οι απειλές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναδεικνύουν ακόμα πιο έντονα την ανάγκη για ενίσχυση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και διασφάλιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Επιβάλλεται, η κυβέρνηση να προβαίνει σε όλες τις ενέργειες, σε όλα τα επίπεδα, για να προστατεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, έναντι των απροκάλυπτων προθέσεων της Τουρκίας να καταργήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα, που είχε ετοιμάσει το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις τελευταίες παραβιάσεις της ΑΟΖ της Δημοκρατίας από το τουρκικό σκάφος «Μπαρμπαρός».

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, πρέπει να λειτουργήσουν ως κώδωνας κινδύνου, γι’ αυτούς που είναι έτοιμοι για μια λύση του κυπριακού με «εποικοδομητικές» ασάφειες.

Έχουμε να κάνουμε με μια χώρα, που στόχος της είναι η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σταδιακή τουρκοποίηση της Κύπρου.

Γι’ αυτό και οι πρόνοιες της όποιας συμφωνίας στο κυπριακό, δεν πρέπει να αφήνουν ούτε ίχνος αμφιβολίας ως προς την ερμηνεία.

Η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα διασφαλίσει τη συνέχιση του Κυπριακού Ελληνισμού.

 

Γραφείο Τύπου

3 Αυγούστου 2016

ροή ειδήσεων