Η τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκαλεί έντονη ανησυχία για το παρόν και το μέλλον της ομαλότητας στην περιοχή
Ανακοινώσεις |

Η συνεχιζόμενη καταδικαστέα παράνομη και προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκαλεί έντονη ανησυχία για το παρόν και το μέλλον της ομαλότητας στην περιοχή, καθώς:

  • Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι η Άγκυρα, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται σε καμιά κίνηση καλής θέλησης ή υποχώρηση, αλλά αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο.
  • Προοιωνίζονται οι τουρκικές ενέργειες ενόψει των δραστηριοτήτων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, των εταιριών που έχουν συνάψει συμφωνίες με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δυστυχώς, την αποθράσυνση της Τουρκίας, επιτρέπει και η ανοχή της διεθνούς κοινότητας, όπως η απουσία ξεκάθαρης αναφοράς και καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην πρόσφατη έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό.

Επιβάλλεται:

  • Η έντονη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών από την Κυπριακή Δημοκρατία, σε όλα τα διεθνή βήματα.
  • Η λήψη όλων των μέτρων, που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να απεμπολήσει ούτε ένα από τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

 

Γραφείο Τύπου

17 Οκτωβρίου 2018

ροή ειδήσεων