Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Ανακοινώσεις |

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν χαρακτηρίσει τη βία κατά των γυναικών ως μια «πανδημία» που απειλεί το 50% του πληθυσμού. Οι διαστάσεις που προσλαμβάνει και οι μορφές στις οποίες εμφανίζεται η βία δεν μας επιτρέπει να μιλούμε ούτε για μεμονωμένο φαινόμενο, ούτε να κοιτάζουμε μόνο προς συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη. Η βία αγγίζει κάθε γυναίκα και κορίτσι σε όλο τον κόσμο. Στην Κύπρο, συγκεκριμένα, μία στις πέντε γυναίκες θα υποστεί κάποιας μορφής βία στη διάρκεια της ζωής της: βιασμό, ξυλοδαρμό, ή άλλη.

Το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία «One Billion Rising» που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Ημέρα Δράσης ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών και Κοριτσιών. Στο πλαίσιο της εκστρατείας διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Φανερωμένης, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί κάθε πολίτη που στέκεται αλληλέγγυος στα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και ζητάει δικαιοσύνη για τα θύματα βίας, να προσέλθει στην εκδήλωση του «One Billion Rising» και να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία του Κυπριακού Λόμπι Γυναικών, ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά από το κράτος και το δικαστικό σύστημα να επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση για να προστατεύσει το 50% των πολιτών του από τη βία και την σεξουαλική εκμετάλλευση, κυρώνοντας και θέτοντας σε εφαρμογή την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ενός ισχυρού νομικού εργαλείου που δίνει στα κράτη την ευχέρεια να καταπολεμήσουν κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών.

Γραφείο Τύπου
10 Φεβρουαρίου 2017

ροή ειδήσεων