Η υποχωρητική πολιτική για το κυπριακό, του κ. Αναστασιάδη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αποθράσυνση της τουρκικής πλευράς
Ανακοινώσεις |

Ο ωμός εκβιασμός του τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, ο οποίος ούτε λίγο – ούτε πολύ αξιώνει αναγνώριση του ψευδοκράτους, αν η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσέλθει σε διαπραγματεύσεις, είναι απαράδεκτος, καταδικαστέος και απορριπτέος.

Ο Οζντίλ Ναμί επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, όχι μόνο την παντελή έλλειψη βούλησης της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για εξεύρεση βιώσιμης, διαρκούς και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό, αλλά και την πλήρη ταύτιση της ηγεσίας των τουρκοκυπρίων με τους στόχους της πολιτικής της Τουρκίας.

Δυστυχώς, η υποχωρητική πολιτική του κ. Αναστασιάδη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αποθράσυνση της τουρκικής πλευράς.

Οι συνεχείς υποχωρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη και η απουσία αποφασιστικότητας, σε όλες τις χρονικές στιγμές των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, έχει επιτρέψει στην τουρκική πλευρά να επιμένει σε εξωφρενικά αδιάλλακτες θέσεις και να εκβιάζει, χωρίς να υποστεί το παραμικρό πολιτικό κόστος.

Αυτή η πολιτική του κατήφορου στο κυπριακό, πρέπει να σταματήσει.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, έχουν πρόταση, τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, η οποία προνοεί υλοποιήσιμες ενέργειες, που θα προκαλέσουν πολιτικό κόστος στην Τουρκία, έτσι ώστε να αναγκαστεί να διαβουλευθεί σοβαρά στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης θα συνεχίσει από τις υποχωρήσεις που σταμάτησε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα φέρει την Αλλαγή και την Αξιοπρέπεια, σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.

 

Γραφείο Τύπου
2 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων