Η Υπόθεση της Μονής Αββακούμ δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση
Ανακοινώσεις |

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις αποκαλύψεις στη μόνη Αββακούμ, προκαλούν σε όλους θλίψη, συγκλονισμό και απογοήτευση.

Δυστυχώς, κάποιες πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο περιστατικό, μεταφέροντας στην Βουλή τη συζήτηση και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την εκκλησία.

Παρά το γεγονός ότι χθες το Δημοκρατικό Κόμμα συναίνεσε στην εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος αναφορικά με τους χειρισμούς της αστυνομίας στην εν λόγω υπόθεση και με την προϋπόθεση να συζητηθεί μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας, σήμερα το ΑΚΕΛ επανήλθε, ζητώντας την εγγραφή νέου συναφούς θέματος στην Επιτροπή Εσωτερικών που αφορά την οικονομική πτυχή της υπόθεσης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την συζήτηση του όποιου θέματος στην παρούσα φάση, ώστε η οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής να μην επηρεάσει την πορεία των ερευνών.

Θεωρούμε ότι λόγω των συνεχών εξελίξεων και της σοβαρότητας του θέματος, αυτό δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζουμε ότι ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών εκκρεμεί νομοσχέδιο για ρύθμιση και έλεγχο των εράνων, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας.

Γραφείο Τύπου

13 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων