Ιδιαίτερης σημασίας για την Κύπρο, η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ανακοινώσεις |

Ο ρόλος της νεολαίας στην προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι το φετινό μήνυμα που επέλεξε ο ΟΗΕ, για να τιμήσει την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό. Η νεολαία μας, έχει πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσει, συνεχίζοντας επάξια τον αγώνα, για προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, τα οποία η Τουρκία καταπατά επί σειρά ετών, παραβιάζοντας κάθε παράγραφο της Οικουμενικής Διακήρυξης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διακηρύσσοντας ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό, που να διασφαλίζει τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να εξαναγκάζει την Τουρκία, ν’ αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής, να σταματήσει τον εποικισμό και να σεβαστεί τις βασικές ελευθερίες, διακίνησης, εγκατάστασης και απόκτησης περιουσίας.

Παράλληλα, με τις προτάσεις μας και τις δράσεις μας, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε πλήρη εναρμόνιση της νομοθεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι ώστε να καταστήσουμε τη χώρα μας, πρότυπο ευνομούμενης πολιτείας, που σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών της και διασφαλίζει την ισότητα.

Γραφείο Τύπου

10 Δεκεμβρίου 2019         

ροή ειδήσεων