Ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη η παρουσία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στη χθεσινή σύνοδο Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

Η παρουσία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στη χθεσινή σύνοδο Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ και η διακηρυκτική υποστήριξη που προσέφερε στην προοπτική κατασκευής του αγωγού East Med, αποτελεί μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, η οποία, αφενός πλαισιώνει και στηρίζει την τριμερή μας συνεργασία με τις άλλες δύο δημοκρατίες της Ανατολικής Μεσογείου και αφετέρου ενθαρρύνει την περαιτέρω εμβάθυνση των μεταξύ μας αναπτυσσόμενων σχέσεων, ιδίως σε ότι αφορά τα θέματα ενέργειας και ασφάλειας.

Η παρουσία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ενισχύει την προοπτική υλοποίησης ενός αγωγού που θα συμβάλλει όσο κανένα άλλο έργο υποδομής στην περιφερειακή σταθερότητα και αλλά την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλείοντας την Τουρκία, καθ’ όσον αυτή παραμένει στο περιθώριο της διεθνούς νομιμότητας.

Ας ελπίσουμε ότι η ανακάλυψη νέων εξαγώγιμων ποσοτήτων αερίου αλλά και η έμπρακτη μελλοντική στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. θα δημιουργήσουν στέρεες βάσεις για το δυνατόν αμεσότερη κατασκευή του αγωγού.

Γραφείο Τύπου

21 Μαρτίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media