Ικανοποίηση για την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων αντιμετώπισης του μεταναστευτικού
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα που καταγράφει η πολιτική των επιστροφών παράτυπων μεταναστών στο πλαίσιο της ευρύτερης ολιστικής στρατηγικής της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Η πρωτιά της Κύπρου σε ποσοστό επιστροφών, ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) την περίοδο Μαρτίου-Σεπτεμβρίου 2023, δηλαδή κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη αλλά και η 4η θέση σε απόλυτους αριθμούς επιστροφών και απελάσεων, αποδεικνύουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποδίδουν και φέρνουν απτά αποτελέσματα.

Η πολιτική των επιστροφών αποτελεί ένα μέρος της ολοκληρωμένης στρατηγικής της κυβέρνησης, η οποία σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνονται -την επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου, τις συνθήκες και τη χωρητικότητα στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, την περαιτέρω στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών κ.α. – , αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με την ψήφιση και λειτουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Γραφείο Τύπου

12 Οκτωβρίου 2023

ροή ειδήσεων