ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΩΣ «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ»
02 Φεβ 2017 Ανακοινώσεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το χάος, που επικρατεί στο Λιμάνι Λεμεσού λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της διαχείρισης του λιμανιού από τους ιδιώτες επενδυτές.

Η παροιμιώδης απραξία του Υπουργού Συγκοινωνιών και η απέλπιδα προσπάθεια του να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, επέτρεψε την επικράτηση μεγάλης σύγχυσης σε σημαντικές πτυχές της λειτουργίας του λιμανιού και την πρόκληση σοβαρού κόστους στους άμεσα εμπλεκόμενους με το Λιμάνι Λεμεσού, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και γενικότερα στην κυπριακή οικονομία.

Είναι αδιανόητο, ο Υπουργός Συγκοινωνιών να αντιμετωπίζει την κατάσταση, χαρακτηρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα, ως «φυσιολογικά».

Τονίζουμε, ότι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι Λεμεσού ζήτησαν να υπάρξει συν-διαβούλευση με τον αρμόδιο Υπουργό Συγκοινωνιών, για να διευθετηθούν τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία εκ των προτέρων διαβούλευση.

Θυμίζουμε, ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών αθέτησε υποσχέσεις, για να διεξαχθεί σοβαρή και διεξοδική συζήτηση όλων των θεμάτων και ο ίδιος ο Υπουργός Συγκοινωνιών αρνήθηκε να υπάρξει μια μικρή παράταση στην ανάληψη της διαχείρισης από τους επενδυτές, για να διευθετηθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Συγκοινωνιών να εγκαταλείψει την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα προβλήματα του Λιμανιού Λεμεσού.

Οι συνέπειες που ήδη προκαλούνται σε ένα ζωτικό τομέα της οικονομίας, όπως η Εμπορική Ναυτιλία, μπορεί να είναι χωρίς επιστροφή.

Γραφείο Τύπου
2 Φεβρουαρίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media