Κ. Χριστοφίδου: Προστατεύονται εμπράκτως τα ευάλωτα νοικοκυριά και προσφέρεται μια οριστική και δίκαιη λύση για εξόφληση στεγαστικών ΜΕΔ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ 

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» – Προστατεύονται εμπράκτως τα ευάλωτα νοικοκυριά και προσφέρεται μια οριστική και δίκαιη λύση για εξόφληση στεγαστικών ΜΕΔ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ακόμη μια σημαντική εξαγγελία της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, τίθεται σε εφαρμογή. 

Πρόκειται για το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» για το οποίο από σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2023, έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων. 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο και ευνοϊκό για τους δανειολήπτες σχέδιο, το οποίο προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και προσφέρει μια οριστική και δίκαιη λύση στην εξόφληση στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφάλιση την κύρια κατοικία. 

Το Σχέδιο προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα προς τους δανειολήπτες, όπως την οριστική διαγραφή του στεγαστικού τους δανείου, την παραμονή τους στην κύρια κατοικία τους και τη δυνατότητα επαναγοράς της κατοικίας τους μετά από 5 χρόνια σε προνομιακή τιμή.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη που πηγάζει μέσα από τις προσπάθειές μας για προώθηση και στήριξη αποτελεσματικών, κοινωνικά δίκαιων και εφαρμόσιμων κυβερνητικών πολιτικών τόσο για την ενίσχυση της προσιτής στέγης όσο και για τη μείωση των μη εξυπηρετουμένων δανείων.

Γραφείο Τύπου

4 Δεκεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων